Liczba produktów: 0

Otwieranie i zamykanie

Zawarte w: Pakiet Car Remote

Otwieraj i zamykaj swoje Porsche w prosty sposób za pomocą aplikacji Porsche Connect lub My Porsche.
429,00 zł / Rok

Usługa jest dostępna wyłącznie w pakiecie

Do pakietu usług

Opis

Aplikacja Porsche Connect lub My Porsche umożliwia sprawdzenie statusu samochodu na odległość. Ponadto nawet jeśli zapomnisz zamknąć swój samochód, możesz to naprawić jednym kliknięciem na swoim smartfonie. A może Twoje dzieci chcą coś przynieść z samochodu, a Ty chcesz w spokoju dopić swoją kawę? Wtedy również wystarczy, że klikniesz w aplikacji Porsche Connect, aby odblokować swoje Porsche.

Ochrona danych osobowych

Oświadczenie dotyczące ochrony danych
Usługa: Otwieranie i zamykanie

Korzystając z usługi „Otwieranie i zamykanie”, można za pośrednictwem portalu My Porsche i aplikacji Porsche Connect zdalnie zamykać i otwierać pojazd.

Po wprowadzeniu odpowiedniego polecenia zamknięcia lub otwarcia pojazdu w portalu My Porsche lub aplikacji Porsche Connect, zostanie ona przesłana wraz z numerem Porsche ID użytkownika do naszego systemu, a stamtąd do pojazdu.

Aby umożliwić powiązanie polecenia z pojazdem użytkownika, bezprzewodowy interfejs usług związanych z pojazdem przesyła do naszego systemu numer identyfikacyjny pojazdu.

Aby móc wyświetlić informację o stanie realizacji polecenia, pojazd przesyła komunikat o stanie (status message). Informacje przesyłane przez pojazd są przechowywane w naszym systemie w celu wyświetlania. Informacje wyświetlane są w aplikacji Porsche Connect.

W ramach bazy danych do generowania anonimowych statystyk dotyczących korzystania z usług, przez okres 12 miesięcy przechowujemy informacje o każdym wywołaniu usługi przez dany pojazd lub interfejs klienta wraz z numerem identyfikacyjnym pojazdu i znacznikiem czasu.

Aktywując tryb prywatny w ustawieniach systemu audio-nawigacyjnego (Porsche Communication Management, PCM = centralna jednostka sterująca systemem audio, nawigacji i komunikacji), można dezaktywować przesyłanie danych do naszego systemu za pośrednictwem połączenia z siecią bezprzewodową interfejsu usług związanych z pojazdem. Dezaktywacja nie dotyczy przesyłania danych do niektórych systemów alarmowych. Po aktywowaniu trybu prywatnego lub wyłączeniu dostępu zdalnego w ustawieniach systemu audio-nawigacyjnego pojazdu zablokowany zostaje również dostęp do informacji w pojeździe za pośrednictwem portalu My Porsche lub aplikacji Porsche Connect. Może to wiązać się z ograniczeniem lub zablokowaniem funkcjonalności usługi.

Dodatkowe informacje dotyczące ochrony danych w aplikacji Porsche Connect znajdują się w naszej Polityce Prywatności.